..::Syukran Kathiran::..

Salamun 'alaikum...

(Oh, sudah sekian lama tak buka, edit blog...sebenarnya, saya masih cuba menyesuaikan jadual hidup baru...)

erm...
Tapi post yg ini istimewa buat kak Atikah Hatta a.k.a Kak Lang, my kakak usrah, my kakak KBM.

Sebenarnya, saya baru lagi kenal kak Lang... since bulan 8 tahun 2009 (tym tu saya join program Keindahan BersamaMu), tak sampai setahun...

Tapi, yg bestnya, kak Lang ni mmg semangat Palestine (persamaan kami), sehinggakan boleh mengalir air matanya andai kita berbicara ttg Palestin dgnnya walaupun ketika makan...

Apa-apapun Kak Lang, syukran kathir for the award..semoga ukhuwah kita berpanjangan hingga ke akhirat...

(saya terigt bila naik kereta yg didrive Kak Lang, saya kat belakang terkontan-kanting ke kiri dan ke kanan..lupa plak saya...seat belt blakang kan kne pakai juga)

"SAHABAT BUKAN SAHAJA TEMPAT BERKONGSI SUKA ATAU MELUAH RASA SEMATA, TAPI DIA JUGA ADALAH SATU ANUGERAH DAN AMANAH. INILAH KONSEP SEBENAR UKHUWAH"
wassalam..

3 comments:



ms dr.nisa-to-be said...

nad..suka ayat last tuh..hehe

.n.a.k. said...

salam..
nisa!
hehe... refresh balik makna tuh tym pegi usrah ari tu..
usrah bermula lps akhirnya tasbih kafarah hngga bermulanya kembali pembuka usrah, al fatihah

anafirdaus said...

ukhuwwah itu bukan pada manisnya ucapan atau kerapnya pertemuan, tetapi ingatan seorang saudara di dalam doanya :-)