Mereka..

Salam 3laikoom
Entri ini berbaur kecintaan 

Ummi saya..
Kalau saya tak mendengarkan suara saya lebih dari dua hari
Ummi saya dah cukup risau
Abah pun sama..
Bila dah lama sikit
Abah suruh orang cari saya di Irbid
Sdgkan saya di bumi lain
Nasib baik tak kecoh satu Irbid je 
'Err.. takutlah plak tetibe ada kat dalam YahooGroup PERMAI.. ahakzz'
(Sowi ummi, abah, salah bgtau tarikh pulang..huhuhu)

Hari tu...
Saya telefon ummi
Seperti biasa tanya setiap perkembangan adik-adik
Ummi pun bgtau saya

Nu'aim
"Masa dia rajin, selalu jugak kemas-kemas rumah.. Selalu jugak dia tolong-tolong"

Nabihah 
"Hari tu dia ada call ummi utk ingtkan kunci pintu belakang. Dia mmg caring sikit"


Nu'man
"Nu'man pg tusyen utk semua subjek. Kalau tak pergi, tak belajarlah dia"


Na'imah 
" Imah ada request kat ummi utk baca alQuran dalam group anak usrah Ummi"

Nabhan
"Nabhan nak masuk skolah Na'imah nnti.. sebab tak kena duduk asrama"


Mereka di zaman muda dahulu

Duduk di luar negara berjauhan dgn mereka membuatkan saya sedar kepentingan doa..
Berdoa utk kebaikan mereka
Berdoa utk kejayaan mereka
Berdoa utk keredhaanNya ke atas mereka
Dan yg paling penting, berdoa supaya kami bertemu di syurga nnti (ayat ni Nabihah dah hafal! ^__^)
Nabihah pernah suarakan, "Kalau akak nak tengok-tengokkan kitorg, kenapa akk belajar oversea? Patutnya akak belajar kat Malaysia and duduk rumah je"

Huhu..
Tak semudah tu, Bihah
I learnt a lot being in here

Wait for me this june k...
InsyaAllah

(Tak terlupa, ucapan tahniah utk kecua-dua makcik dan pakcikku yg baru berkahwin and pakcikku yg bakal berkahwin diz wiik.. T__T)

Wallahua3lam


8 comments:



abah said...

he he he...

semua kena ada kecintaan..

apa yg dibuat apa yang difikir
samada kerja, belajar, main
kat mana.. dimana
bersendiri... ramai
bersama keluarga, rakan, dll
dalam gelap... terang benderang

kena ada CINTA
insyaallah selamat dunia akhirat

itulah powernya CINTA...
Cinta Ikut Nabi Taat Allah

byee
wassalam

MuNirAh said...

waaaaaa

nadh~
sgt mnyentuh perasaan~
insya Allah~
semoga bertemu di syurga..=)

.n.a.k. said...

abah, yup~
u told me..
yg disebabkan CINTA, China mengalami kekalahan even ada Tembok Besar Cina yg gah
disebabkan CINTA, Taj Mahal dibina

tapi disebabkan CINTA jugalah, Islam tersebar di dunia
CINTA nabi pada umatnya

saya CINTA kamoo juga (love.love.love)

moon : huhu... tau aje.. bab2 family ni moon memang cepat touched sket..
hehe
insyaAllah, bertemu di syurga
(kalau bebel kat nabihah, suka gne ayat ni.. sebab tu dia pon dah hafal..kiu3)

c-lah said...

ade butang like x? nk tekan..heheh..
yes it true..berada jauh kadang2 lebih dekat drpd yg dekat..

Cek de said...

Assalam...wah...very touching...insyaallah kita semua bertemu d syurga ^_^

.n.a.k. said...

c-lah; betul3.. bila jauh baru sedar mcm2 kan?

cekde; heee~~ insyaAllah.. kite bertemu di syurga nanti <3 buat leklok finale k..

ummi said...

akak..InsyaAllah kita semua bertemu di syurga.

ummi luv akak sangat2.... (kiss u)

.n.a.k. said...

ameen ya rab al'alameen

akak pon luv ummi sgt2.. hihi (sweetlah ummi ni) (hug n kiss u. muahxx :*)

"jalan ke syurga itu penuh dgn rintangan, jalan ke neraka itu penuh dgn syahawat"

jom usaha sama-sama! ^___^